bersabar yer

salam korang..kali nie aq nk share skit crta yg agak sebak yg aq amik dr blog miss mona...crta norma n talib nie agak terindah la bg aq untuk pasangan suami isteri...korng bca la,,kalu nk bes..p kt blog miss mona..aq dh bg link kt bwh skali yer...

Update Norma : 2nd cycle Radiotheraphy



Just got back from HKL ..dalam perjalanan me n sutan tak tahu nak cakap apa ...masing masing cam blank ....cam tak tahu dah nak pikir apa .

Pagi tadik Talib call bgtau keadaan Norma ...suara dia pun lain je ...Moon dapat rasakan kesedihan dia tew . Even semalam pun mama call n sembang lama sangat ...and dia sangat sangat la risau kan Norma n Talib . Dia kata tak pa pasal Rafiq dia ley tgk but kami kena tolong sama support Talib ....sebab Talib tgh duk susah hati to da max

Kak Lib tak tahu ar nak kata apa kak ..

Danggg ai pun tetiba sebak tak tahu cam na nak advice dia ...cam dah habos dah semua kata kata nak bg dia kuat sebab ai pun not that strong ...ya Allah .....

Doc kata Radiotheraphy tew tak effect langsung kat canser tew ...tak mengecik pun tambah makin membesar ada . Doc tanya Lib sama ada nak proceed ngan radiotheraphy or to give up je ..

Ai pun cam sedikitt geram dengar jawapan doc tew ..mana ley dia tanya nak give up ke apa . Dia patutu explain what are the choices yg available ...and bg la explaination yg betul betul kan since we deserve to know .

List kan apa yg patut di buat ...maybe proceed then we see how ke cam na . Yes if after 2nd cycle apa apa pun tak jadi then ok fine kami ikhtiar cara lain .

Sian sgt tgk Talib tadik ...yes i know he is very strong but hati suami mana la yg sanggup tgk isteri terlantar je cam tew ...u tell me can u stand that ? I dont think that im capable of doing what he's doing rite now

Sutan advice him masa dia anta kami ke kerete

Lib , hang kena redha n pasrah dengan semer nih Lib tapi at the same time hang kena ikhtiar sedaya yg kiter boleh ...incase apa apa berlaku pun biar kiter puas hati ...biar kiter kalah dalam keadaan berjuang dr kiter mengalah sekarang . Hang kena kuat Lib kena bantu Norma 

Talib tunduk je and i know dia sedih sangat sebab ai pun tak sanggup tgk muka dia time tew ...sebab im speachless

Hang maaf kan la dosa dosa Norma kalau ada hang redha la Lib ...hang doa la agar di permudah kan segala nya ..

Abg , kami baru kawen ...tak der apa pun Norma buat salah kat Lib ...gaduh pun tak sempat ...apa pun tak sempat bang ...apa pun Lib terima bang 

Now u tell me what more i can say ...cam sebak giler weii

Hati Lib remuk bang ..

Ai pandang Sutan ...kami saling berpandangan n sutan hanya ley tenang kan Talib ....

Mmg kesian sangat ...dia org kawen last year ...than Norma mengajar kat Pontian n Talib kat KL ...jumpa pun sekali sekala ..then Norma pregnant n masa kandungan 7 bulan Norma dah flat n dah start tunjuk kan tanda2 dia sakit . Allah mmg maha kuasa dia bantu Norma permudahkan bersalin kan Rafiq ...then masa tew la kesakitan Norma mmg tak dpt di tanggung lagi ...masa tew la kami baru tahu yg dia ada brain cancer .

Dalam kami kesian kan keadaan Norma ...kami lagi kesian kan keadaan Talib n Rafiq . Kesian sangat Rafiq tak dapat rasa langsung kasih sayang dr mama dia ....dah la Rafiq tew sebijik muka NOrma ...

Mmg maha hebat la ujian dia org ...hope Talib sentiasa tabah dlm menghadapi ujian nih . Lib tuhan takkan menguji hamba nya kecuali DIA tahu hamba nya itew mampu menghadapi semua itu .

Jangan kiter mengalah ....kiter patut terus kan n usaha selagi kiter mampu ...kami semua akan sentiasa doakan yg terbaik utk Norma . Apa pun yg berlaku kiter redha ya .

Mana yg org rekemen suh kiter pegi ...kiter pegi Lib ...mana tahu ada antara yg banyak2 tew dapat membantu Norma ...who knows kan .

Thanks to all readers n friends yg banyak share tempat2 rawatan ...moga Allah la dapat membalas jasa kowang .

Org kata Seth( Nora Elena ) tew la lelaki paling penyanyang n romantik ....but in real life ai think Talib la suami yg paling tabah n penyanyang ...

sedey la tgk gamba talib n norma

tambah sedey bila tgk Rafiq



ai compile kan kisah Norma n Talib ( my date mebi sedikit terlari ngan tarikh entry )

1 Mac 2011 Norma di sahkan ada brain tumor 
2 Mac 2011 Doc pasang shan di kepala Norma
6 Mac 2011 Talib n Norma's 1st anniversarry 
8 Mac 2011 1st operation remove kan tumor 
operation 10 hour++
14 Mac 2011 Norma HKL day 14
20 Mac 2011 Norma ICU day 5 HKL day 20 
22 Mac 2011 Norma HKL day 22
26 Mac 2011 Norma HKL day 25
27 Mac 2011 Norma HKL day 27 
28 Mac 2011 Norma HKL day 28
1 April 2011 Norma HKL day 32
3 April 2011 Norma HKL day 34
5 April 2011 Norma HKL Day 36 
7 April 2011 Urgent - Norma makin lemah 
8 April 2011Norma HKL day 39 
11 April 2011 - Norma HDW , HKL day 42
sumbangan utk Rafiq
15 April 2011 Norma HKL day 46
18 April Norma HKL day 49


masa tew jugaks dapat tahu cancer Norma stage 4
Norma stage 4

5 May 2011 Norma operate kali ke 5 HKL day 66
10 May 2011 Norma HKL day 71
12 May 2011 Norma HKL day 73
22 May 2011 Norma HKL day 83
Abdul Rafiq is 4 Months 
1 June 2011 - Norma di Onkologi , HKL day 96
5 June 2011 - Norma pulang ke Rumah 
15 June 2011 - Emergency 
17 June 2011 - This entry

Nih gamba Rafiq ...moon amik dr kakak ipar Norma ( wife abg Norma )

Rafiq n Cousin Mia

Gamba Rafiq 8 June hari tew


Sapa Moon pada Norma ? since ramai yg tanya sapa la Munirah nih 
Im her sister in Law ...and Talib adalah adik Sutan . I love my husband very much and i love adik badik nya juga sama bagaimana saya mengasihi adik beradik saya sendiri ...ipar duai pun adik beradik jugaks kan

Why u update pasal nih ? 
I sayang kan Norma sebagai mana seorang kakak menyanyangi adik nya . Kalau boley ai nak semer sedara mara n sahabat taulan Norma tahu perkembangan Norma n sama sama la kiter doakan kesihatan n kesejahteraan Norma ...moga ramai yg dapat manafaat drpada apdate nih.

Im not seeking for popularity or what so ever jauh skali nak pikir kan pasal tew

Andai kata Norma sihat nanti ...dia ley baca kisah dia nih

Andai kata she is a survivor ...maka adalah benda yg kiter ley refer n membantu org lain plak

What about Rafiq ?
Skrg mama is looking after Rafiq ...alhamdulillah rafiq membesar seperti juara

Moon ai nak kasik sumbangan boley ke ?
Boley no problem tangan yg memberi itu adalah lebih baik dr yg menerima ...just buzz me kay







p/s:kisah "norma ngan talib " nie..aq amik dari blog mis moon iaitu kak ipaq norma...
moon bt kisah nie bkn untuk "meraih simpati" 


kadang2 tgn yg memberi lebih mulia dr tgn yg menerima

touching weih bca kisah norma n talib nie..

to miss moon:syer harap n berdoa agar norma kembali shat n ceria mcm dulu..



Oh man! Cepat komen ^_^

2 orang Baik hati:

ebak_rahimi said...

alahai~ hrp n berdoa untuk kak norma

cik lina said...

sedih...cian dia..dh la da baby kecik..huhu...nsib suami dia ambik berat~~huargh!!!harap dia sembuh..amin