Nak buat Favicon Comel2 !!


pasti korang tertnya tnya\apa itu favicon??

kalau xtau cer tgk gmbar bwah nie

n bleh jgk tgk title blog cikgu..



jom kita buat tutorial sama2




*click to enlarge*



.nampak tak gambar sebelah address box?

.comel kan? (;



.kalau korang nak tukar juga, sila ikut langkah-langkah di bawah





1) Buka Layout; kemudian Edit Html.



2) Cari code ini <b:skin><![CDATA[/*
untuk memudahkan pencarian, tekan CTRL+F dan copy paste code di bawah*

*untuk select code, tekan CTRL+A*

*untuk copy code, tekan CTRL+C*

*untuk paste code, tekan CTRL+V*

*sorry sebab saya disabled right click* ^
^
) Then copy dan paste code di bawah di ATAS code di Step 2 tadi macam gambar di bawah ni.



<link href='URL image anda' rel='shortcut icon' type='image/gif'/>


4)kt link warna kuning tuh..korang letak la url korang..korang kalau xtau nk cr gmbaq..cr je kt GLITER GRAPHIC..
okeh..kalu dh siap..korng click save template yer





oke done!!

kenyit mata skit




n.....tepuk tgn kt blog intanurulfateha

untuk totorial kali nie..sbb i blajar dr dia..



Oh man! Cepat komen ^_^

0 orang Baik hati: