oucchh!! Lesung pipit??? saya cacat tp unik???

Ponnnponnn...pinnnpinnn...ohoi....rindu x??? kenai lg x??? ahahhaa...okeh..terlebih bajet artissss!!
Lama kan saya x update (teheeee...saya???)..xpala sweet sikit guna saya...ahakksss!!

okeh sampai sini saja...byeeeeee....ehh!! hahaha....lupa2..tgk tajuk ...lesung pipit??? apa tu??? sejenis makanan??? sejenis air??? 
Lesung pipit ka lesung pipi nie??? confiusnisme...ahaha..xkisah la apapon...tp saya pnggil lesung batu....ahahha...lesung pipit la...


Okeh ..lets start a journey of "lesung pipit" now!! jom blajar biology skaly..hihi..saya cikgu..sapa x faham saya ketuk!!

Lesung pipit boleh terjadi bila otot zygomaticus utama yg terbentuk lebih pendek drpd ukuran sebenar, atau pun otot in terbelah menjadi dua..ouchh!! sakit betul!! 
So, bila seseorng tu ketawa/senyum maka akan ada daya tarik kulit yg akan menghasilkan lesung pipit uhh..


Okeh2...secara anatimonya, lesung pipit (dimple) adalah sejenis "kecacatan" ...oh my gucci!!
Tapi !! jgn la rendah diri,sbb masyarakat sekeliling berpendapat yg lesung pipit nie adalah satu anugerah untuk org yg terpilih untuk kelihatan lebih "sweet" ...ahahah..  *terasa lebih sweet sekarang*

Lesung pipit nie d pengaruhi oleh faktor genetic, ia sebenarnya ialah gen dominant.

Salah sorang pasangan yg ada lesung pipit nie, anak yg bakal lahir akan ada possibility 20-50% ..

Kalau both pasangan yg ada lesung pipit, anak yg bakal lahir nanti, chances dapt lesung pipit ialah 50- 100%...woooww!! *so sesapa yg nak kan anak yg "sweet" mcm saya, cr la pasangan yg ada lesung pipit...hihihi.. 


lesung pipit jd sebb otot kat pipi kita meregang bila senyum & menolak pada kulit...maka terhasil la lesung pipit...bila  xsenyum,otot kt pipi dlm keadaan rehat, so, lesung pipi tiada....

Insan yg ada lesung pipit nie, kelihatan "baby face" so, bersyukur dgb kurnian Nya.

UNIK vs CACAT

okeh!! jom cari lesung pipit !!

hah!! nie lesung pipit saya...so jgn curi!!

cari sapa budak sweet yg ada lesung pipit !! hihi

setelah di kenal pasti, yg baju ungu paling sweet sebb ada lesung pipit!! yeay!! ahaha


Okeh la...sampai sini saja la kita borak2 kafe..ahaha... INGAT!! kalau nak anak yg sweet mcm saya, sila pilih pasangan yg ada lesung pipit......aawww!! 

Okeh jumpa lagi, bye...muahx3..salam...gracias sbb baca!! muahx3!!

Oh man! Cepat komen ^_^

6 orang Baik hati:

IEYZARTD SYAHIEYR said...

aku pon ada lesung pipit gak la....
hahaahaa...

Cik Lina said...

@IEYZARTD SYAHIEYR aawww!! suka tiru ak...auuummm!!

NiCk aMmA said...

kalo ada lesung pipit, kira oku laaa? lol

Cik Lina said...

@NiCk aMmA tergolong dlm oku la jugk!! ahaha... tp xpa anugrah tuhan...lol

Miss Volvo said...

bf i ckp i ada lesung pipit tp i xpena nmpk lesung pipit kat pipi i bhahahaha!

Cik Lina said...

@Miss Volvo kalau dh bf awak ckap ada..mest ada punya la...hahaha..so sweet!!!